Υγρό γυαλί και κατασκευές με εποξική ρητίνη

Από 5 έως 14 Ιουλίου δεν θα γίνονται παραδόσεις λόγω θερινών διακοπών

Σε τι υλικά δεν κολλάει πάνω η εποξική ρητίνη?

Η εποξική ρητίνη μπορεί να μην προσκολλάται καλά σε ορισμένα υλικά. Εδώ είναι μερικά υλικά στα οποία η εποξική ρητίνη συνήθως δεν κολλάει:

Υλικά στα οποία δεν κολλάει η εποξική ρητίνη:

 1. Σιλικόνη:

Η σιλικόνη είναι ένα από τα πιο κοινά υλικά που χρησιμοποιούνται ως αποκολλητικά. Η εποξική ρητίνη δεν προσκολλάται στη σιλικόνη, καθιστώντας την ιδανική για καλούπια και φόρμες.

 1. Πολυαιθυλένιο (PE) και Πολυπροπυλένιο (PP):

Αυτά τα πλαστικά είναι πολύ ολισθηρά και δεν επιτρέπουν στην εποξική ρητίνη να προσκολληθεί. Συχνά χρησιμοποιούνται για προστατευτικές επενδύσεις ή καλούπια.

 1. Teflon (PTFE):

Το Teflon είναι ένα άλλο υλικό στο οποίο η εποξική ρητίνη δεν προσκολλάται. Χρησιμοποιείται συχνά για επενδύσεις εργαλείων και επιφανειών εργασίας.

 1. Κεριά και Σπρέι:

Ειδικά απελευθερωτικά υλικά, όπως κερί ή σπρέι, χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν μια επιφάνεια πάνω στην οποία η ρητίνη δεν θα κολλήσει.

 1. Γυαλί:

Ενώ η εποξική ρητίνη μπορεί να προσκολληθεί στο γυαλί, μπορεί να αφαιρεθεί σχετικά εύκολα όταν χρησιμοποιείται με ένα αποκολλητικό μέσο, όπως κερί ή PVA (Polyvinyl Alcohol).

 1. Μερικά Μέταλλα:

Ορισμένα μέταλλα, όπως το αλουμίνιο και το ανοξείδωτο ατσάλι, μπορεί να μην επιτρέπουν καλή προσκόλληση χωρίς κατάλληλη προετοιμασία της επιφάνειας (π.χ. καθαρισμό και ελαφριά λείανση).

Πώς να αποτρέψετε την προσκόλληση της ρητίνης:

 1. Χρήση Καλουπιών από Σιλικόνη:

Τα καλούπια από σιλικόνη είναι ιδανικά για τη δημιουργία αντικειμένων με εποξική ρητίνη, καθώς η ρητίνη δεν κολλάει στη σιλικόνη και τα αντικείμενα αφαιρούνται εύκολα.

 1. Επικάλυψη με Πολυαιθυλένιο ή Πολυπροπυλένιο:

Μπορείτε να καλύψετε την επιφάνεια εργασίας σας με φύλλα πολυαιθυλενίου ή πολυπροπυλενίου για να προστατέψετε την επιφάνεια και να αποτρέψετε την προσκόλληση της ρητίνης.

 1. Εφαρμογή Απελευθερωτικού Σπρέι ή Κεριού:

Χρησιμοποιήστε απελευθερωτικό σπρέι ή κερί για να δημιουργήσετε μια μη κολλητική επιφάνεια πάνω από την οποία θα δουλέψετε με την ρητίνη.

Συμβουλές:

 • Δοκιμές: Πάντα να κάνετε μια μικρή δοκιμή σε ένα ανεπιθύμητο κομμάτι του υλικού σας για να επιβεβαιώσετε ότι η ρητίνη δεν θα κολλήσει.
 • Καθαρισμός Επιφανειών: Αν χρησιμοποιείτε μεταλλικές ή γυάλινες επιφάνειες, βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρές και στεγνές πριν εφαρμόσετε το αποκολλητικό υλικό.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η εποξική ρητίνη δεν θα κολλήσει σε ανεπιθύμητες επιφάνειες, διευκολύνοντας τη διαδικασία της δουλειάς σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σύντομα και με Box Now!

Μόνο με 2€ μεταφορικά για παραγγελίες έως 6 κιλά.

Call Now Button
Shopping cart close